Een aantrekkelijke werkgever zijn met behulp van digitalisering

Onderzoek 1 toont aan dat 71% van alle jongere werknemers de digitale werkomgeving van een werkgever meeneemt in de keuze of ze er willen werken. De goed voorbereide werkgever is hiervan op de hoogte en biedt als gevolg middelen aan om de (potentiële) werknemers aan te trekken, waaronder het digitaliseren van salarisstroken en de jaaropgaven.

Wat zijn de voordelen van digitale salarisstroken?

Eenvoudiger en goedkoper

Tijd- en kostenbesparend. Fysiek kost het al snel ~25 euro per jaar per medewerker.

Beter voor het milieu

Door salarisstroken en andere documentatie niet meer te printen bespaart u een hoop geld, maar verlaagt u ook uw ecologische voetafdruk.

Verhoogde effectiviteit

Het proces is eenvoudig. Genereer uw salarisstroken en documentatie vanuit uw bekende software en exporteer deze naar pdf. Vervolgens leest onze software deze in, upload de documenten naar het portaal voor de juiste ontvanger, en verstuurt het een notificatie email. Alles veilig en direct beschikbaar!

Je kunt er altijd bij

Ongeacht het apparaat, altijd beschikbaar, indien gewenst zelfs als men uit dienst treedt.

Dit geldt ook voor jaaropgaven en alle andere documenten.

Hoe om te gaan met de AVG / privacy wetgeving?

Per 1 juli 2010 is het toegestaan om salarisstroken digitaal aan te bieden. Er gelden echter twee regels:

  1. De werknemer moet goedkeuring geven
  2. De werknemer moet het zelf kunnen opslaan voor toekomstig gebruik

Het goedkeuringsproces zit ingebakken in het proces. Met een van onze partners kunt u ook kiezen voor een totale ontzorging waarbij het papieren proces als alternatief achter de hand houdt.

*dit hangt af van het land waar u zich bevindt

**overweeg ook een persoonlijke digitale kluis voor opslag na uitdiensttreding 

AVG en Emails

Om te voldoen aan de AVG is het niet aan te raden om salarisstroken, jaaropgaven en andere privacygevoelige bestanden via de reguliere mail te versturen. Dit is veiliger via een portaal, welke ook kan dienen als archief.

1. Medewerkers zijn positief over de verwachte verbeteringen op digitaal vlak, waarbij 71 procent het voordeel ziet voor een team op vlak van innovatie, flexibiliteit (69 procent) en productiviteit (68 procent).  Bron: Accenture Strategy “ Being digital Embrace the future of work and your people will embrace it with you”


1 Accenture (2017) Technology for people • Accenture (2017) Harnessing revolution, creating the future workforce